.

2014. április 4., péntek

Zöldfűszeres túróval töltött húspogácsa

 
Most petrezselymes párolt krumplit készítettem mellé, de finom krumplipürével is. Simán csak salátával is eltudom képzelni :)


Hozzávalók a pogácsához: 50 dkg csirkemell, 1 kis fej hagyma,1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál curry, 2 evőkanál olaj, 8 dkg zsemlemorzsa, petrezselyemzöld, só; a töltelékhez: 10 dkg juhtúró, kapor; a körítéshez: 1 kg krumpli, petrezselyemzöld, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Hozzákeverünk 2-3 szál petrezselyemzöldet és a curryt. Kisebb adagokba konyhai robotba tesszük és krémesre mixeljük. Ennek hiányában daráljuk le.
Adjuk hozzá a tojást, az olajat, a zsemlemorzsát, sózzuk, majd kavarjuk össze. Olajos kézzel gombócokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Közepükbe fakanál nyelével mélyedést nyomunk és megtöltjük a juhtúró és apróra vágott kapor keverékével. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A körítéshez a krumplit megtisztítjuk, négybe vágjuk. Kuktába tesszük, 1 dl vizet töltünk rá, sózzuk. Sípolástól számítva 5 percet főzzük. A pogácsák mellé téve, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, olívaolajjal megcsurgatva tálaljuk.

13 megjegyzés:

  1. Üde fotó, étvágygerjesztő finomság! Mi kell még?

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ötlet! Sertés darált hússal is harmonizálna a dolog ugye? Nekem az van éppen itthon kéznél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sertés vagy vegyes, mind jó hozzá. Kóstoljátok meg:-)

      Törlés
    2. Köszi, holnap készítem el! :)

      Törlés
  3. A juhtúrós töltelékkel nagyon fincsi lehet a husi, jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de finom lehet... és milyen szép tálalás.

    VálaszTörlés
  5. Te sem tétlenkedtél, miközben én igen. Ennyi finomságot! De ez a húspogácsa... hát ez csúcs! Mit tehetek- el kell készíteni!

    VálaszTörlés