.

2014. április 7., hétfő

Apró sonkás-sajtos muffin




Nálunk nem lehet csak egy adag sajtos-sonkás muffint sütni. A lányom miatt, mert akkor Ő nem tud enni. Így indulásból dupla adaggal kavartam össze, a  fele csak sajtosan készült. Így minden kívánság teljesítve volt:)
  Ebből az adagból 12 kis darab jön ki.

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg sonka, 2 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 0,5 tasak sütőpor, só, csipet reszelt szerecsendió

Elkészítése: A sütőt 180 fokra állítjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást villával elvegyítjük a tejjel, majd az olajjal. A sajtot, a sonkát összevegyítjük a lisztes keverékkel, majd hozzákavarjuk a tojásos tejet. Kisebb méretű muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat helyezünk, a tésztával háromnegyedig töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

10 megjegyzés: