Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást próbálja ki. A fahéjas párolt alma a pirosra sült hússal igazi finom falat.
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 4 alma, 1,5 evőkanál
vaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 darab
szegfűszeg, só, fehér bors
Elkészítése: A csirkemellet két darabba
vágjuk, ízesítjük sóval, fehér borssal. Fél evőkanál vajat megolvasztunk, a húst
rátesszük és mindkét oldalán pirosra sütjük. Az almákat meghámozzuk, magházát
kivesszük, majd kis darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a citromlével. A maradék
vajat megolvasztjuk, rátesszük az almát, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a
szegfűszeget, összeforgatjuk és födő alatt néhány perc alatt megpároljuk. A
csirkemellet szeletekre vágjuk és a párolt almával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése