.

2014. szeptember 16., kedd

Csirkemell párolt almával



  Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást próbálja ki. A fahéjas párolt alma a pirosra sült hússal igazi finom falat.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 4 alma, 1,5 evőkanál vaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 darab szegfűszeg, só, fehér bors

 Elkészítése: A csirkemellet két darabba vágjuk, ízesítjük sóval, fehér borssal. Fél evőkanál vajat megolvasztunk, a húst rátesszük és mindkét oldalán pirosra sütjük. Az almákat meghámozzuk, magházát kivesszük, majd kis darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a citromlével. A maradék vajat megolvasztjuk, rátesszük az almát, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, összeforgatjuk és födő alatt néhány perc alatt megpároljuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk és a párolt almával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése