.

2014. szeptember 10., szerda

Zöldséges tokány





  Az őszelő zöldségeit felhasználva, kevés idő alatt tartalmas ételt készítettem. Lehet olajjal is készíteni, de a füstölt szalonnával teljesen más az íze.


Hozzávalók: 70 dkg disznóhús, 10 dkg füstölt szalonna, 2 hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, olaj, só, bors, pirospaprika


Elkészítése: A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet adunk hozzá és beletesszük a húst. Ízesítjük sóval, borssal, jól összekavarjuk és födő alatt félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát meg a paradicsomot és készre főzzük. Krumplipürét kínálhatunk hozzá.

1 megjegyzés:

  1. :D Hú.. Most akkorát nyeltem, hogy csak na! :D Szívesen elfogadnék belőle egy tálkával ebédre! ;)

    VálaszTörlés