Az őszelő zöldségeit felhasználva, kevés idő
alatt tartalmas ételt készítettem. Lehet olajjal is készíteni, de a füstölt szalonnával teljesen más az íze.
Hozzávalók: 70 dkg disznóhús, 10 dkg füstölt
szalonna, 2 hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, olaj, só, bors, pirospaprika
Elkészítése: A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A
hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot
forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk,
kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá,
kevés vizet adunk hozzá és beletesszük a húst. Ízesítjük sóval, borssal, jól
összekavarjuk és födő alatt félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a
zöldpaprikát meg a paradicsomot és készre főzzük. Krumplipürét kínálhatunk
hozzá.
:D Hú.. Most akkorát nyeltem, hogy csak na! :D Szívesen elfogadnék belőle egy tálkával ebédre! ;)
VálaszTörlés