A sárgarépát ebben a formában szeretem a legjobban. Mellé most tojáspogácsát készítettem, de sima bundáskenyérrel, tükörtojással, vagy húsfélékkel is nagyon finom.
Hozzávalók a főzelékhez: 50 dkg sárgarépa, 1
evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, só; a
tojáspogácsához: 5 tojás, 1 hagyma, 1 zsemle, 0,5 dl tej, petrezselyemzöld, 1
mokkáskanál őrölt kömény, olaj, só, bors, zsemlemorzsa
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk,
lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, a répát kavargatva rajta megpároljuk.
Ízesítjük sóval. Kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor
megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A lisztet csomómentesre kavarjuk a
tejjel, a répához adjuk és néhány perc alatt összefőzzük. A pogácsához a
zsemlét kockára vágjuk, a tejjel leöntjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra
vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Ráütünk négy tojást, rántottának megsütjük.
Ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, apróra vágott petrezselyemzölddel.
Hozzáadjuk a megmaradt nyers tojást, a zsömlét és jól összedolgozzuk.
Pogácsákat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. A főzelékkel
tálaljuk.
Megj: Hogyha lágyabb
masszát kapunk a pogácsánál, miután hozzáadtuk a nyers tojást,kavarjunk hozzá még 1-2 evőkanál zsemlemorzsát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése