Hozzávalók: 2 körte, 2 uborka, 15 dkg sajt, 10 dkg
sonka, 1-2 chili, maréknyi dióbél, olívabogyó; az öntethez: 1 teáskanál mustár,
2 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve
Elkészítése: A körtét, az uborkát megmossuk. A
körtét kettévágjuk, magházát kivesszük, majd felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk,
vékonyan felszeleteljük. A
sajtot hosszú szeletekre vágjuk, az uborkával, a körtével tálra
rendezzük. Megszórjuk
olívabogyóval, felkarikázott chilivel, darabolt dióbéllel és
sonkacsíkokkal. A mustárt elkavarjuk az olívaolajjal, a citromlével. Az
öntetet a salátára csurgatjuk. Ízlés szerint sózzuk és tálaljuk.
.
Kedves HajniZoli!
VálaszTörlésIgazán guszta és izgalmas saláta.:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni
Nagyon guszta salátát készítettél :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye!
Törlés