Hozzávalók: 1 padlizsán (40 dkg), 1 tojás, 3
evőkanál finomliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, só, bors; a mártogatóshoz: 2 dl
natúr joghurt, 5 szál menta, 0,5 citrom leve és lereszelt héja, só
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, vékonyan
meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, fél órát állni hagyjuk.
Papírtörlővel a nedvességet leitatjuk róla, lisztbe, felvert megborsozott tojásba,
morzsába forgatjuk és bő forró olajban megsütjük. A joghurthoz adjuk a
mentaleveleket és pürésítjük. Ízesítjük a citromlével, a lereszelt héjjal és
sóval. A rántott padlizsánt a mentás joghurttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése