.

2014. szeptember 24., szerda

Rántott padlizsán mentás joghurttal




Hozzávalók: 1 padlizsán (40 dkg), 1 tojás, 3 evőkanál finomliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, só, bors; a mártogatóshoz: 2 dl natúr joghurt, 5 szál menta, 0,5 citrom leve és lereszelt héja, só

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, vékonyan meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Papírtörlővel a nedvességet leitatjuk róla, lisztbe, felvert megborsozott tojásba, morzsába forgatjuk és bő forró olajban megsütjük. A joghurthoz adjuk a mentaleveleket és pürésítjük. Ízesítjük a citromlével, a lereszelt héjjal és sóval. A rántott padlizsánt a mentás joghurttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése