Hozzávalók a pogácsához: 1 padlizsán (30 dkg), 1
tojássárgája, 5 dkg száraz sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál finomliszt,
bazsalikom, olaj, só; a mártáshoz: 5 dl paradicsomlé, 3 gerezd fokhagyma,
bazsalikom, olívaolaj, só, bors, kevés cukor
Elkészítése: A
padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Rászórunk
egy teáskanál sót, összevegyítjük, 30 percet állni hagyjuk, majd
leöblítjük. Néhány
perc alatt roppanósra főzzük. Levét kinyomjuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk
a tojássárgáját, a lereszelt sajtot, a zsemlemorzsát, apróra vágott
bazsalikomot és ízlés szerint sót. Pogácsákat
formálunk, finomlisztben megforgatjuk és olajban kisütjük. A
zúzott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, ráöntjük a paradicsomlevet. Ízesítjük
sóval, borssal, bazsalikommal, kevés cukorral és megfőzzük. A
pogácsákat a mártással tálaljuk.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése