.

2014. szeptember 25., csütörtök

Padlizsánpogácsa paradicsommártásban



                  
Hozzávalók a pogácsához: 1 padlizsán (30 dkg), 1 tojássárgája, 5 dkg száraz sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál finomliszt, bazsalikom, olaj, só; a mártáshoz: 5 dl paradicsomlé, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, só, bors, kevés cukor

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Rászórunk egy teáskanál sót, összevegyítjük, 30 percet állni hagyjuk, majd leöblítjük. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Levét kinyomjuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lereszelt sajtot, a zsemlemorzsát, apróra vágott bazsalikomot és ízlés szerint sót. Pogácsákat formálunk, finomlisztben megforgatjuk és olajban kisütjük. A zúzott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, ráöntjük a paradicsomlevet. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, kevés cukorral és megfőzzük. A pogácsákat a mártással tálaljuk. 

                                              
      .
     
      
       
     
     
     
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése