.

2014. szeptember 4., csütörtök

Krumplipuding sonkával



                                                                     

Könnyed vacsora a hétköznapokra. Most krumpli volt az alapja, de lehet ilyen formában karfiolból vagy brokkoliból is készíteni, megbolondítva akár füstölt húsdarabokkal is. Bármilyen formában finom.
                                              
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10 dkg sonka, 5 dkg vaj, 2 tojás, só, bors; a forma kikenéséhez: 1 teáskanál vaj

Elkészítése: A sonkát apróra vágjuk, a krumplit héjában megfőzzük. Miután kihűlt meghámozzuk, összetörjük. A vajat elkavarjuk a tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krumplit és a sonkát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a krumplis masszába forgatjuk. Vajazott formába simítjuk és előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése