Könnyed vacsora a hétköznapokra. Most krumpli volt az alapja, de lehet ilyen formában karfiolból vagy brokkoliból is készíteni, megbolondítva akár füstölt húsdarabokkal is. Bármilyen formában finom.
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10 dkg sonka, 5 dkg vaj,
2 tojás, só, bors; a forma kikenéséhez: 1 teáskanál vaj
Elkészítése: A sonkát apróra vágjuk, a krumplit
héjában megfőzzük. Miután kihűlt meghámozzuk, összetörjük. A vajat elkavarjuk a
tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krumplit és a sonkát. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük és a krumplis masszába forgatjuk. Vajazott
formába simítjuk és előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése