Visszatérő étel nálunk, a gyermekek nagyon szeretik. Finom hozzá a fokhagymás-joghurtos mártogatós.
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 38 dkg liszt, 2 tojás, 5
dkg száraz sajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál szárított metélőhagyma, 1 evőkanál
szezámmag, 1 evőkanál lenmag, só, bors
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük,
meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt
sajtot, a vajat, a fűszert, a magokat, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel puha
tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastag lappá nyújtjuk, kis
négyzetekre vágjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírra szedjük, melegen
tálaljuk. Kínálhatunk hozzá fokhagymás-joghurtos mártogatóst.
Megj: Ha a tészta a liszt hozzáadása után ragad, még
egy kevés lisztet adjunk hozzá. Szárított metélőhagyma helyett más zöldfűszert
is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése