.

2014. szeptember 5., péntek

Krumplis párnácskák







  Visszatérő étel nálunk, a gyermekek nagyon szeretik. Finom hozzá a fokhagymás-joghurtos mártogatós.

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 38 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg száraz sajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál szárított metélőhagyma, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál lenmag, só, bors


Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a vajat, a fűszert, a magokat, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastag lappá nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírra szedjük, melegen tálaljuk. Kínálhatunk hozzá fokhagymás-joghurtos mártogatóst.


Megj: Ha a tészta a liszt hozzáadása után ragad, még egy kevés lisztet adjunk hozzá. Szárított metélőhagyma helyett más zöldfűszert is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése