Hozzávalók:2 kg körte, 25 dkg cukor, 1,5 teáskanál+1
késhegynyi citrom só, 1 egész fahéj, 4 szegfűszeg, tartósítószer
Elkészítése: A körtéket meghámozzuk, magházát
kivesszük, negyedekre vágjuk. 2 liter vízben elkavarjuk a citromsót és a
körtéket beletesszük, hogy ne barnuljanak meg. Szirupot főzünk 1 liter vízből,
a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és késhegynyi citromsóval. A körtéket
beletesszük, félpuhára főzzük. Tiszta üvegekbe tesszük, majd a szirupot
rászűrjük. Mindenik üveg tetejére késhegynyi tartósítót szórunk, majd lekötjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Kedves HajniZoli!
VálaszTörlésRemek kis kompót:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni
Köszi szépen, benézek hozzád.
Törlés