.

2014. szeptember 23., kedd

Körtekompót



                              
Hozzávalók:2 kg körte, 25 dkg cukor, 1,5 teáskanál+1 késhegynyi citrom só, 1 egész fahéj, 4 szegfűszeg, tartósítószer

Elkészítése: A körtéket meghámozzuk, magházát kivesszük, negyedekre vágjuk. 2 liter vízben elkavarjuk a citromsót és a körtéket beletesszük, hogy ne barnuljanak meg. Szirupot főzünk 1 liter vízből, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és késhegynyi citromsóval. A körtéket beletesszük, félpuhára főzzük. Tiszta üvegekbe tesszük, majd a szirupot rászűrjük. Mindenik üveg tetejére késhegynyi tartósítót szórunk, majd lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

2 megjegyzés:

  1. Kedves HajniZoli!
    Remek kis kompót:)
    Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
    Szép napot!
    Süni

    VálaszTörlés