.

2014. szeptember 11., csütörtök

Karfiolleves


                       
  A karfiolleves nem a gyermekeim kedvence, de azért mindig próbálkozom más és más módon elkészíteni. Csirkehússal, aprólékkal, vagy csak csirkeháttal, mindenképp ízletes leves készül.

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 1 csirkehát, olaj, só, bors, petrezselyemzöld


Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Rátesszük a megmosott csirkehátat, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karfiolt is és puhára főzzük. A megfőtt csirkehátról leszedjük a húst és a levesbe tesszük. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a karfiollevest, de a zeller nálam nem *gyere be*. Csak húslevesbe vehet részt a fözés alatt, utána út a kukába :)

    VálaszTörlés