A karfiolleves nem a gyermekeim kedvence, de azért mindig próbálkozom más és más módon elkészíteni. Csirkehússal, aprólékkal, vagy csak csirkeháttal, mindenképp ízletes leves készül.
Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 1 csirkehát, olaj, só, bors,
petrezselyemzöld
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd olajon megdinszteljük.
Rátesszük a megmosott csirkehátat, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk a karfiolt is és puhára főzzük. A megfőtt csirkehátról leszedjük a
húst és a levesbe tesszük. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
Nagyon szeretjük :)
VálaszTörlésSzeretem a karfiollevest, de a zeller nálam nem *gyere be*. Csak húslevesbe vehet részt a fözés alatt, utána út a kukába :)
VálaszTörlés