Egy kissé későre teszem közzé ezt a bejegyzést, de még lehet kapni a piacon zöldbabot...lehet van valaki aki még az idén hasznát veszi.
Hozzávalók: 1,5 kg zöldbab, 3 evőkanál só, 3 l víz, 6
evőkanál 9 %-os ecet, tartósítószer
Elkészítése: A zöldbabot megmossuk, majd kisebb darabokra
tördeljük. Lobogó
sós vízben félpuhára főzzük, majd szűrőlapáttal
kiszedjük, és tiszta üvegekbe rakjuk. Mérceként
a megmaradt sós vízzel feltöltjük az üvegeket, majd visszaöntjük a lábosba. Üvegenként
1,5 evőkanál ecetet teszünk a vízhez, felforraljuk, és a babra töltjük. Mindenik
üveg tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban
hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése