.

2014. szeptember 15., hétfő

Zöldbab eltevése



                                                          


 Egy kissé későre teszem közzé ezt a bejegyzést, de még lehet kapni a piacon zöldbabot...lehet van valaki aki még az idén hasznát veszi.

Hozzávalók: 1,5 kg zöldbab, 3 evőkanál só, 3 l víz, 6 evőkanál 9 %-os ecet, tartósítószer 


      Elkészítése:  A zöldbabot megmossuk, majd kisebb darabokra tördeljük.  Lobogó sós vízben félpuhára főzzük, majd  szűrőlapáttal kiszedjük, és tiszta üvegekbe rakjuk. Mérceként a megmaradt sós vízzel feltöltjük az üvegeket, majd visszaöntjük a lábosba. Üvegenként 1,5 evőkanál ecetet teszünk a vízhez, felforraljuk, és a babra töltjük. Mindenik üveg tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

    
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése