.

2014. szeptember 16., kedd

Kakukkfüves csirkemell salátával



  A kakukkfüvet rendszeresen használom. Nyáron a frisset, télen szárítva. Húsokra, salátákra, de teának is nagyon finom.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors; a salátához: 1 zöldsaláta, 1 fürt paradicsom, 2 paprika, 2 zöldhagyma, 2 evőkanál balzsamecet, 0,5 dl olívaolaj


Elkészítése: A zöldséget megmossuk. A salátát leveleire szedjük, darabokra tépkedjük. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot félbevágjuk. Az olívaolajjal elkavart balzsamecettel meglocsoljuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, apróra vágott kakukkfűvel beszórjuk. Grillserpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. A salátával tálaljuk. Megszórhatjuk friss kakukkvirággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése