A kakukkfüvet rendszeresen használom. Nyáron a frisset, télen szárítva. Húsokra, salátákra, de teának is nagyon finom.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 evőkanál kakukkfű,
1 evőkanál olívaolaj, só, bors; a salátához: 1 zöldsaláta, 1 fürt paradicsom, 2
paprika, 2 zöldhagyma, 2 evőkanál balzsamecet, 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése: A zöldséget megmossuk. A salátát
leveleire szedjük, darabokra tépkedjük. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot
félbevágjuk. Az olívaolajjal elkavart balzsamecettel meglocsoljuk. A csirkemellet
szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, apróra vágott kakukkfűvel beszórjuk.
Grillserpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát
néhány perc alatt pirosra sütjük. A salátával tálaljuk. Megszórhatjuk friss
kakukkvirággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése