.

2014. szeptember 15., hétfő

Tejfölös zöldbableves paradicsompaprikával



  


Szeretjük ebben a formában a zöldbablevest, az ecetes paradicsompaprika különlegesebbé teszi.

Hozzávalók: 0,5 kg zöldbab, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 ecetes paradicsompaprika (gogos), 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál ételízesítő, olaj, só, petrezselyemzöld


Elkészítése: A zöldbabot megmossuk, darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsompaprikát is feldaraboljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomkockákat, a paradicsompaprikát és összekavarjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a zöldbabot, sózzuk és megfőzzük.  A lisztet elkavarjuk a tejföllel és besűrítjük a levest. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
  

   

    
     
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése