Szeretjük ebben a formában a zöldbablevest, az ecetes paradicsompaprika különlegesebbé teszi.
Hozzávalók: 0,5 kg zöldbab, 1 hagyma, 1 paradicsom,
1 ecetes paradicsompaprika (gogos), 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál
pirospaprika, 1 teáskanál ételízesítő, olaj, só, petrezselyemzöld
Elkészítése: A
zöldbabot megmossuk, darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsompaprikát is
feldaraboljuk. A
paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk. Olajon
a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomkockákat, a
paradicsompaprikát és összekavarjuk. Felöntjük
vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a zöldbabot, sózzuk és megfőzzük. A
lisztet elkavarjuk a tejföllel és besűrítjük a levest. Tetejére apróra vágott
petrezselyemzöldet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése