Hozzávalók: 1 padlizsán (60 dkg), 3 gomba, 5 dkg
rizs, 6 dkg sonka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, olaj, só, bors, petrezselyem
zöld; a tetejére: 5 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál tejföl
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk és hosszában
kettévágjuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben 15 percet sütjük. A gombát
felszeleteljük, a rizst annyi sós vízben, hogy ellepje megfőzzük. A sonkát
csíkokra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk. A hagymát
megtisztítjuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sonkát. A padlizsán belsejét
kivágjuk, felkockázzuk, a hagymára tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt
paradicsomot, gombát, rizst, apróra vágott petrezselyem zöldet és összefőzzük.
Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a padlizsánokat.
Sütőtálba fektetjük, tetejüket lekenjük tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával,
elosztjuk rajta a vajat és forró sütőben átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése