.

2014. szeptember 23., kedd

Töltött padlizsán



                                                      
 Hozzávalók: 1 padlizsán (60 dkg), 3 gomba, 5 dkg rizs, 6 dkg sonka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, olaj, só, bors, petrezselyem zöld; a tetejére: 5 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál tejföl

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk és hosszában kettévágjuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben 15 percet sütjük. A gombát felszeleteljük, a rizst annyi sós vízben, hogy ellepje megfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk. A hagymát megtisztítjuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sonkát. A padlizsán belsejét kivágjuk, felkockázzuk, a hagymára tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, gombát, rizst, apróra vágott petrezselyem zöldet és összefőzzük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a padlizsánokat. Sütőtálba fektetjük, tetejüket lekenjük tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a vajat és forró sütőben átsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése