.

2014. szeptember 30., kedd

Joghurtos szőlőtorta



                                                               
(22cm-es formához)
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, 2 evőkanál víz, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál szeletelt mandula; a krémhez: 8 dl joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dkg zselatin (2 tasak), 50 dkg szőlő

Elkészítése: A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sütőt 180 fokra állítjuk. A fehérjét a vízzel habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat, majd egyenként belekavarjuk a tojássárgáját is. Hozzáadjuk a sütőporral, mandulával elkavart lisztet, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A meleg sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt kivesszük a formából, tányérra tesszük, a kapcsos formát a piskóta köré helyezzük. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkavarjuk a cukrokkal, összeforgatjuk a tejszínnel. Fél deci vízben  a zselatint beáztatjuk, meglangyosítjuk amíg feloldódik, majd a joghurtos krémbe vegyítjük. A piskótára öntjük a joghurtos krém felét, kirakjuk szőlővel, rásimítjuk a maradék krémet és a tetejére nyomkodjuk a megmaradt szőlőszemeket. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a karimát eltávolítjuk és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése