Találtam még szilvát a piacon, ilyen finomság készült belőle. Lehet más gyümölccsel is készíteni, télen pedig a fagyasztottakból.
Hozzávalók az alaphoz: 80 dkg szilva, 12 dkg cukor,
0,5 citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál étkezési keményítő; a
felfújthoz: 0,5 l tej, 6 dkg búzadara, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só,
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 2 dl
vízben a cukorral, a citromlével, a fahéjjal felforraljuk. A keményítőt 2
evőkanál vízzel elkavarjuk, a szilvához öntjük, besűrítjük. A tejben a
búzadarát megfőzzük a cukorral, csipetnyi sóval. Lefödve öt percet pihentetjük,
majd hozzákavarjuk a tojások sárgáját és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A
szilvát tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a habos búzadarát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Őrölt fahéjjal
megszórva tálaljuk.
Ejha! Ez aztán a nekem való csemege! :)
VálaszTörlésEz olyan finom lehet,plane azzal a kremes grizzel a tetejen:)
VálaszTörlés