.

2014. szeptember 10., szerda

Fahéjas szilva darafelfújttal


                                                          


 Találtam még szilvát a piacon, ilyen finomság készült belőle. Lehet más gyümölccsel is készíteni, télen pedig a fagyasztottakból.

Hozzávalók az alaphoz: 80 dkg szilva, 12 dkg cukor, 0,5 citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál étkezési keményítő; a felfújthoz: 0,5 l tej, 6 dkg búzadara, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 2 dl vízben a cukorral, a citromlével, a fahéjjal felforraljuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel elkavarjuk, a szilvához öntjük, besűrítjük. A tejben a búzadarát megfőzzük a cukorral, csipetnyi sóval. Lefödve öt percet pihentetjük, majd hozzákavarjuk a tojások sárgáját és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A szilvát tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a habos búzadarát. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés: