.

2012. február 26., vasárnap

Töltött gomba

Töltött gombát szerettünk volna vacsorára, de nem a megszokottat, hanem valami
különlegesebbet. Egy szakácskönyvben találtuk a következő, kicsit rendhagyóbb receptet:
6 db nagy, lapos gombafejet megtisztítottam, olivaolajjal meglocsoltam és tűzálló tálban 20 percig sütöttem (180 fokon).
4 közepes burgonyát meghámoztam, kockára vágva, sós vízben 10 percig főztem majd
pürésítettem, sóztam, borsoztam. A püréhez hozzákavartam egy rudacska (kb 12 dkg) zöldfűszeres krémsajtot, a gomafejekbe kanalaztam.
6 szelet bacon-t ropogósra sütöttem és elosztottam a töltött gombák tetejére.
Ha másnapra marad belóle, mikróban melegíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése