A szombat reggel főzött húsleves mellé gyorsan elkészíthető, finom másodikat szerettem volna készíteni. A levesben főtt hús adta az ötletet a quiche-hez.
A tésztájához:
1 csésze finomlisztet
fél tk sóval
10 dkg margarinnal
3 ek hideg vízzel jól összedolgoztam és 3mm vastagra nyújtottam. A tésztát kikent sütőformába tettem és elkészítettem a tölteléket:
4 tojást összekevertem
2 ek liszttel, majd hozzáadtam
15 dkg apró kockára vágott sajtot
1 fej felszeletelt hagymát
1 maréknyi olivabogyót
1 szál virslit
15 dkg levesben főtt, apróra vágott húst
15 dkg levesben főtt, apróra vágott húst
5 dkg szalonnát (lehet kiolvasztva is), sóztam, borsoztam.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 40 percet sütöttem. Tálálás előtt kicsit pihentettem, így szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése