Lassan második éve, hogy Nagyváradon élek. Csíkszeredából költöztünk ide, ahol ezt az egyszerü levest majdnem mindenki ismeri. Amikor néhány ismerőssel kajatémáról beszéltünk csak ámultam, hogy nem is hallottak erről a levesről. Sokan kérték a receptet, ezért teszem itt közzé, hátha valaki kedvet kap hozzá. Mivel csak krumpli és túró, gyerekeim kedvence.
Meghámoztam 6o dkg krumplit, kockára vágtam és 2 liternyi vízzel főni tettem. Sóztam, egy kisebb fej hagymát tettem bele. Mikor a krumpli megfőtt, a hagymát kivettem a levesből( aki krémesen szereti, botmixerrel pürésítheti). A még fövő levesbe belemorzsoltam 2o dkg juhtúrót, jól elkavartam, pici olajat töltöttem a tetejére és zöldpetrezselyemmel szórtam meg.
Ebbe a levesbe még szoktunk tenni vajat is, hogy finomabb legyen.
VálaszTörlés