.

2012. szeptember 20., csütörtök

Hamburger pulykahússal

Egy könnyed leves után  második fogásnak készítettem. A zsömle a jól bevált recept szerint készült, annyi különbséggel, hogy a liszt összetételén változtattam kicsit (10 dkg rétes + 30 dkg kenyérliszt). A fél kg pulykahúst daráltam, ízesítettem sóval, borssal, egy kisebb fej apróra vágott hagymával, egy nagy gerezd fokhagymával. Gombócokat formáztam belőle, olajos kézzel meglapogattam, 1 órára a hűtőbe tettem (lehet kevesebbre is). Enyhén olajozott, grillezős tepsiben mindkét oldalukon megsütöttem. 
A zsemlét kettévágtam, rétegekben tettem bele: spenótlevelet, karikára vágott lilahagymát, paradicsomkarikát, egy husit, sajtot, mustárt, ketchup-ot.

8 megjegyzés:

  1. Nyami, nyami, nyami...lehet erre a finomságra mást írni?!...a fura az, hogy alig eszünk pulykahúst, pedig alapjában véve szeretjük. Igazából alig van pulykahúsos receptem...ezért is örülök most és mentem is gyorsan ezt a receptet. Köszi:)

    VálaszTörlés
  2. A recept fantasztikus, mint mindig! Most viszont egy meghívást szeretnék átadni, nagy szeretettel várlak a játékomon, persze csak ha van hozzá kedved! http://edikonyhaja.blogspot.hu/2012/09/normal-0-21-false-false-false-hu-x-none.html

    VálaszTörlés
  3. Huh, de nagyon jól néz ki! Egy ilyen hambival most jól is laknék! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy laktató.Nekem is elég volt egy:)

      Törlés
  4. Kellett nekem idejönni ilyen éhesen... Annyira guszta ez a hambi! :P

    VálaszTörlés