.

2012. szeptember 6., csütörtök

Minestrone

Sokzöldséges, tartalmas, sűrű olasz leves. Annyira laktató, hogy nem is kell utánna vastag második. Én moldvai palacsintát készítettem, receptje  ezután következik:)

1 hagyma
1 szál vastagabb répa
1 szelet zeller gyökér
1 kisebb karalábé
2 cikk fokhagyma
2,5 dl paradicsomlé
7 dkg apróra tört spagetti
1 kisebb cukkini
10 dkg zöldborsó
25 dkg krumpli
1/2 zöldpaprika
15 dkg zöldpaszuly
1 szál szárzeller
1 szál rozmaring
1 szál csombor
néhány levél bazsalikom és petrezselyemzöld
só, bors

Kevés olajon 10 percig dinszteljük az apróra vágott hagymát, répát, zellergyökeret és karalábét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, összekavarjuk. Beleöntjük a paradicsom levet és 5 nagy csupor vizet. Ízesítjük sóval, borssal és az egészben hagyott zöldfűszerekkel (csombor, rozmaring, zeller) és 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a zölpaszulyt, a kockára vágott: cukkinit, zöldpaprikát, krumplit és az összetördelt spagettit.
Közepes tüzön 30 percet főzzük, majd a zöldfűszereket kiszedjük a levesből. A bazsalikom és a zöld petrezselyem leveleket apróra vágjuk és a kész leves tetejére szórjuk.

4 megjegyzés:

  1. Sok finom zöldféle került bele, nagyon jó íze lehet! :) A tésztával dúsítva tartalmas leves, finomat főztél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó sűrű leves. Este készűlt el, másnapra az ízek jól összeértek. Finom lett:-)

      Törlés
  2. Egésznap erre a levesre vágytam és most megkaptam:)
    Egészségünkre!

    VálaszTörlés