.

2012. szeptember 15., szombat

Reggeli kifli

Reggeli, mert este összegyúrom és reggel 15 perc alatt megsütöm. Reggeli, mert reggelire fogyasztjuk langyosan, vajjal, dzsemmel, vagy bármivel. Suli időben uzsonnára is kitűnő. A tésztája alap, lehet csavarni bele sajtot, lehet gyúrni bele magokat, vagy csak simán is finom. Én most felét sajtosan, másik felét simán készítettem.

2 dl tejet meglangyosítottam, belemorzsoltam
2,5 dkg élesztőt és hagytam felfutni.
50 dkg liszthez kavartam
2 tk sót
1 tojást és
1 dl olajat. Az élesztős tejet is a liszthez öntöttem, majd összegyúrtam. Kétfele vágtam, mindkét darabot kerekre nyújtottam, majd egyenként 8 cikkre szeltem. A szélesebb felüktől kezdtem felcsavarni. Sütőpapírral bélelet tepsibe tettem és éjszakára letakarva a kamrába pihent. Reggel lekentem felvert tojással, megszórtam egy részét reszelt sajttal és mehetett az előmelegített 180 fokos sütőbe, ahol 15 percet sütöttem.

12 megjegyzés:

  1. Milyen jók is ezek a kelt tészták! Nincs is ennél jobb reggeli és csodás látvány! :)

    VálaszTörlés
  2. És az illata a hétalvó fiatalokat kicsalogatja:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nagy keletje van ,ezeknek a finom frissen sült csodáknak!:)

    VálaszTörlés
  4. Valamelyik reggeli, reggeli kifli lesz:)))
    Klassz vagy!

    VálaszTörlés
  5. De jó kis recept ez is! :) Mire reggel felkel a család, az asztalon illatozik a friss kifli, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem, mert gyors és finom. Este 15 perc, reggel se több, a sütő teszi a dolgát:-)

      Törlés
  6. Nagyon guszta kiflik, de jó is lenne holnap reggelire néhány darab. Én nagyon ritkán sütök péksüteményt, de ez a recept nagyon tetszik, főleg hogy este összelehet állítani, és reggel frissen kisütni. Kifogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  7. Holnap reggelire hozzánk is küldhetnél! (este ne küldd, mert akkor reggelre már nem marad meg:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből már nincs, de a következőből küldöm és csakis reggel, hogy vigyázzunk a vonalainkra:)

      Törlés