Egy új hét kezdődött, ami azt jelenti, hogy uzsonna kell a gyerekeknek. Ezt az almás kenyeret szoktam sütni kisebb tepsiben is, de most őzgerinc formába tettem és szerintem sokkal gusztább, csinosabb így fogyasztva.
50 dkg almát meghámoztam, lereszeltem és elkavartam
20 dkg cukorral és
5 dkg mazsolával. Állni hagytam 4 órát. Ez idő alatt a cukor elolvadt és leves lett az alma.
2 tojást,
30 dkg lisztet,
1 csom. sütőport és
5 dkg durvára vágott diót kavartam még hozzá.
Vajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöttem, előmelegített sütőben közepes tüzön 45 percet sütöttem. A tetejét 25 perc után leterítettem egy sütőpapír csíkkal, hogy ne barnuljon meg nagyon. Rácsra tettem kihűlni, majd szeleteltem.
Nagyon tetszik! El is mentem a receptem. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik:-)
VálaszTörlésÉn is mentettem a receptet, mert nagyon tetszik, olyan jó szaftosnak tűnik. Egyébként is sok alma volt a kis fánkon, lehet bőven sütésre is használni... :)
VálaszTörlésIgen, szaftos, mégis olyan kenyér állaga van:-)
TörlésNagyon jó kis recept, igazán szaftosnak, finomnak látszik! :) Valóban teljesen jó a gyerekeknek uzsira csomagolni! :)
VálaszTörlésBenne van az alma, mazsola. A kicsi két szelet mellé kért, hogy tegyek egy banánt is:-) van étvágy:-)
TörlésDe jó:) Nagyon tetszik, jöhet a következő gyümölcsös kenyérnek hozzám:)
VálaszTörlésKöszi:-) finom kenyér, meglátod:-)
Törlés