.

2012. október 26., péntek

Citromos káposztaleves

Edó-nál találkoztam vele. Ő húsgombóccal készítette, csak nekem most nem volt kedvem húst darálni, így apró kockákra vágtam.
Egy dologtól tartottam a főzése közben, éspedig a benne lévő cukor, hogy érződni fog, akkor majd húzzák az orrukat tőle. Kellemes meglepetés volt, hogy egyáltalán nincs édes íze, viszont összességében nagyon finom, tápláló leves lett.


1 fej hagymát kevés olajon megdinszteltem
1 kk cukorral.
1 szál répát
1 szál petrezselyem gyökeret megtisztítottam, karikára vágtam és a hagymához adtam.
35 dkg friss káposztát megvágtam, a zöldségekre tettem. Pár percig pároltam, majd felöntöttem másfél liter vízzel. Sóztam, lefödve 15 percet lassú tűzön főztem.
30 dkg disznó húst apró kockára vágtam és fél liter vízben
2 ek ételízesítővel odatettem főni egy kuktába. Mire megfőtt a zöldség elkészült a hús is. Összeöntöttem, összekavartam, felforraltam.
1 tojás sárgáját
2 dl tejföllel kikavartam, mertem hozzá a meleg levesből, majd az egészet belecsorgattam a levesbe. Néhányat lobbant és le is zártam.
Tálaláskor zöldpetrezselyemmel szórtuk meg és citromlével savanyítottuk.

6 megjegyzés:

  1. Helyes a tányérkád, a leves pedig tartalmas, el tudom képzelni, hogy milyen finom lett! :) Egy szelet friss fehér kenyérrel szerintem teljesen jól is laknék vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is jóllaktam, a második fogás vacsorára maradt:-)

      Törlés
  2. Már Edónál is tetszett, nálad is:)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik nekem is, el fogom készíteni :)

    VálaszTörlés