Egy dologtól tartottam a főzése közben, éspedig a benne lévő cukor, hogy érződni fog, akkor majd húzzák az orrukat tőle. Kellemes meglepetés volt, hogy egyáltalán nincs édes íze, viszont összességében nagyon finom, tápláló leves lett.
1 fej hagymát kevés olajon megdinszteltem
1 kk cukorral.
1 szál répát
1 szál petrezselyem gyökeret megtisztítottam, karikára vágtam és a hagymához adtam.
30 dkg disznó húst apró kockára vágtam és fél liter vízben
2 ek ételízesítővel odatettem főni egy kuktába. Mire megfőtt a zöldség elkészült a hús is. Összeöntöttem, összekavartam, felforraltam.
1 tojás sárgáját
2 dl tejföllel kikavartam, mertem hozzá a meleg levesből, majd az egészet belecsorgattam a levesbe. Néhányat lobbant és le is zártam.
Tálaláskor zöldpetrezselyemmel szórtuk meg és citromlével savanyítottuk.
Helyes a tányérkád, a leves pedig tartalmas, el tudom képzelni, hogy milyen finom lett! :) Egy szelet friss fehér kenyérrel szerintem teljesen jól is laknék vele! :)
VálaszTörlésÉn is jóllaktam, a második fogás vacsorára maradt:-)
TörlésMár Edónál is tetszett, nálad is:)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésTetszik nekem is, el fogom készíteni :)
VálaszTörlésÍzleni fog, fincsi:-)
Törlés