2 dl langyos vízhez adtam
1 kk cukrot és
2,5 dkg friss élesztőt. Hagytam felfutni. Egy tálba kimértem
30 dkg kenyér lisztet
20 dkg fehér rozslisztet
2 kk sót és hozzáadtam a
20 dkg krumplipürét. A felfutott élesztőt beleöntöttem és puha tésztát gyúrtam. Letakarva másfél órát kelesztettem. Amíg kelt, lefektettem a gyereket:-)
A tésztát két részre vágtam, kilapogattam a kezemmel, majd feltekertem hosszúkás alakúra. Először próbáltam ki a sütőzacskós kenyérsütést.
A tésztákat enyhén beliszteztem, egy-egy sütőzacskóba tettem és hagytam egy fél órát még kelni, majd bespricceltem egy kevés vizet és bekötöttem a zacskókat. Két kalácssütő formába helyeztem és 200 fokra előmelegített sütőbe dugtam őket. Így sültek 25 percet, majd kivettem, elhasítottam a zacsit és még 15 percet hagytam, de már csökkentve a hőt 190 fokra. Mikor a teteje szép piros lett kivettem és rácsra tettem kihűlni.
A burgonyás kenyér a kedvencem, olyan finom, puha tud lenni! :) Tökéletes felhasználása a maradék krumplipürének! :)
VálaszTörlésÍgy van Hankka! Nagyon finom kenyér lesz vele!
TörlésNagyon jó ötlet a krumplipüré felhasználására, nálunk is rendszeresen marad belőle. A zacskós sütés is új nekem, de mindegy is, mert jó ideje csak gép süti nálunk a kenyeret.
VálaszTörlésNekem gépem nincs, így kísérletezgetek:-) lesz még folytatása:-)
Törlés