2012. október 27., szombat

Csicseriborsó krém aszalt paradicsommal

Még a nyáron vettem egy doboz csicseriborsót, hogy majd valamilyen kencét készítek belőle. Aztán haladt, maradt. A napokban takarítottam a kamrát és a kezembe került. Eljött az ideje.
A nyáron aszalt és olajba eltett paradicsomból tettem bele. Ízletes krém lett vacsorára egy csupor tea mellé.


40 dkg csicseriborsó konzervet a turmix gépbe tettem, hozzáadtam
3 ek olívaolajat
4 db apróra vágott aszalt paradicsomot
1 gerezd fokhagymát
1 kk sót és
1/2 dl vizet. Az egész anyagot krémesre turmixoltam.
Mártogatósnak is isteni apró, sós keksszel.

10 megjegyzés:

  1. Na, ennek az ízére nagyon-nagyon kíváncsi lettem! Annyira, hogy szerzek is hozzá csicseriborsót!:-)Egyébként a kence gusztusos nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A válogatós gyermekeimnek is ízlett, igaz nem részleteztem, hogy mit is esznek.Sokszor jobb, ha nem tudják:-)

      Törlés
  2. Biztosan finom mert guszta, de sajnos ezidáig még csicseriborsót nem kóstoltam. Elképzelni sem tudom hogy milyen az íze?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eléggé semleges íze van, ezért a fűszerezés hordozza az ízét. Sokféle képpen készíthető:-) Kedvező az ára is a konzervnek, ezért még fogok kísérletezni különböző ízekkel. Próbáld ki egyszer.

      Törlés
  3. Milyen gyönyörűen tálaltad, szívesen mártogatnék is belőle! :) Nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bejött nekem is a mártogatás, fincsi a sós keksszel:-)

      Törlés
  4. ...a csupor tea kész:-)
    Tökéletes mindenestől...!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon fincsi és csodás a tálalás is:) Humuszt szoktam készíteni ritkán, az is nagyon jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyanféle, igen.
      Köszi Trollanyu:-)

      Törlés