.

2012. október 30., kedd

Krumplis párnácskák mártogatóssal

Krumplis tésztából nemcsak gombócot, derelyét készíthetünk, hanem egy kis fűszerrel megbolondítva olajban kisüthetjük. Mártogatóssal finom fogást varázsolhatunk.


5 db közepes főtt krumplit (50 dkg) meghámoztam, krumplinyomón áttörtem.
2 tojást
5 dkg reszelt sajtot
5 dkg vajat
sót, borsot
1 ek szárított metélőhagymát (de lehet curryt, fokhagymaport...)
1 ek szezámmagot
1 ek lenmagot adtam hozzá, összekavartam, majd
38 dkg liszttel puha tésztává gyúrtam. Ha ragadna, tegyünk hozzá még egy kis lisztet.
Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtottam a tésztát, derelyevágóval kis négyzetekre vágtam, majd bő, forró olajban kisütöttem. A tészta az olajban megemelkedik, a közepe lyukas marad. Papírra szedtem, hogy a fölösleges olajat felszívja, aztán tálaltam is a joghurt mártogatóssal, amit érdemes elsőnek hogy az ízek érjenek össze.

3 dl joghurtot elkavartam
3 gerezd zúzott fokhagymával
sóval, borssal
apróra vágott petrezselyemzölddel és bazsalikommal.

A maradék párnácskák kihűlve is ízletesek voltak, a lányom az utolsó morzsáig eltüntette:-)




6 megjegyzés:

  1. Nekem való bejegyzés és párnácskák, imádom a krumplis ételeket! :) Nagyon jó íze lehetett a mártogatóssal együtt fogyasztva, cseppet sem csodálom, hogy hamar elfogyott! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindenkinek ízlett, de a lányom volt az, aki nagyon rájárt. Szerinte több sajtot is megbír:-)mártogatóssal egészen jó.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok finom dolgot talaltam nalatok ha ki probalom oket belinkele es uzenetet fogok irni !

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon nekem való! Hű, de finom lehet, már azon töröm a fejem, mikor készítsem el. Az biztos, hogy hamarosan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A krumplit kuktába főztem, 5 perc alatt megvolt. Jó félórás munka és lehet táplálkozni:-)

      Törlés