.

2012. november 7., szerda

Fahéjas borbamártó

Ezen a héten vakáció van az oviban. Minden reggel úgy ébredünk, hogy mi lesz a mai program? :-) Mivel a kekszes doboz üres volt, délelőtti foglalkozásnak sütögetést terveztünk közös megegyezéssel. Még pizsamában volt, szaladt a konyhába előszedni a formákat:-)
A napokban a Váncza-projekt kivitelezőjénél, Mónikánál láttam ezt a kekszet és tudtam, hogy nekünk zseniális lesz az esti teázgatások mellé. Fél adagot sütöttünk próbából, de már bánom, hogy nem egészet. Szerencsére még egy kis adag vaníliás kekszet is sütöttünk, mert ha nem, hát most estére a kongó, üres dobozzal néznék farkasszemet.
Ahogy Mónika írta, kemény ez a keksz, de én inkább ropogósnak mondanám. Teával isteni, de anélkül is fogyott rendesen. Napközben a gyerekek nagyon rájártak.
Még csak annyit, hogy ebből az adagból 52 darab lett, ami estére elpárolgott! :-)


12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 tojás
1 kk őrölt fahéj
1 kk sütőpor

Az anyagokat összegyúrtam. Eléggé morzsalékos lett, de végül összeállt. Kinyújtottam, formákkal kivágtuk és közepesen meleg sütőben 10 percet sütöttük tepsinként.

Ui:
Eltudom képzelni forralt borral is, de már csak a következő sütésnél tudjuk megkóstolni:-)

10 megjegyzés:

  1. Láttam Mónikánál én is, nálad is mutatósak lettek:)

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom próbálni, nagyon jól nének ki:) Kipróbáltam egy népszerű amerikai fahéjas kekszet, hát nagyon csalódott voltam, talán az első keksz, ami nem igazán akart elfogyni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nekünk hamar elfogyott. Az igaz, hogy bármennyit áll, nem puhul meg. Keményebb, ropogós fajta. Ha meleg teába mártod, beszívja, de akkor is roppanós marad.
      A lányom ma is azt kereste a dobozban:-)

      Törlés
  3. Most olyan fázós hangulatban vagyok, nagyon jólesne néhány kekszecske egy kis forralt bor társaságában! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökéletesen jó választás! A fahéjas, illatos, forró bor ezzel a ropogós, fahéjas keksszel:-)) jöhet a tél!:-)

      Törlés
  4. Én fél adagnak neki sem fognék, annyira jól néz ki:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próba volt, de többet én sem készítek fél adagot:-)

      Törlés
  5. ÖRÜLÖK HOGY ÍZLETT, BE IS RAKTAM A BLOGBA KÖSZÖNÖM HOGY MEGSÜTÖTTED:))

    VálaszTörlés
  6. Mi köszönjük a receptet Mónika!:-)

    VálaszTörlés