.

2012. november 4., vasárnap

Grízkocka leves

Valahogy eszembe jutott. Anyukám készítette sokszor, amikor gyerekek voltunk. Kíváncsi voltam, hogy a gyerekeim megeszik-e, mert nem is tudom mikor főztem utoljára. Megették, ízlett nekik :-). Gyors, olcsó, finom leves.

2 tojás
10 dkg gríz (búzadara)
2 ek olaj
1 ek liszt
1 ek házi ételízesítő vagy húsleves (kockából is lehet)
zöldpetrezselyem

pirospaprika

A tojásokat villával habosra vertem, picit megsóztam, beleszórtam a grízt és a felhevített olajon palacsinta sütőben mindkét oldalát megsütöttem. 

A maradék olajba  szórtam a lisztet, megpirítottam, kevés pirospaprikát tettem hozzá és egy lábosba öntöttem. Feleresztettem vízzel, beleszórtam az ételízesítőt, sóztam. Mikor felforrt beleszórtam az apró kockákra vágott lepényt. Lassú tűzön addig forraltam amíg a gríz megfőtt és a kockák kidagadtak. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórtam.

8 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, még nem is hallottam róla, de nagyon tetszik, ez a recepted is kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi hankka. Ha nincs sok idő, hamar leves:-)

    VálaszTörlés
  3. Én sem ismertem, de nagyon tetszik! Mentettem! :)

    VálaszTörlés
  4. De jó ez a levesbetét! Hasonlót szoktam készíteni, de gríz nélkül, babéros-savanykás lében. Így kicsit más, de megér egy próbát:-)

    VálaszTörlés
  5. Csak tojással szoktam én is, a saláta levesbe. Jól kidagad ez az adag, próbálhatod fél adaggal is. Kiadós:-)

    VálaszTörlés
  6. Szeretjük ezt a levest-számomra nem idegen-anyum sokat csinált míg kicsik voltunk/most 28vok/csak annyi különbséggel,h olajon pirított hagymát utána a pirospaprika fel vízzel-a többi. ua. :-) izre is-ma ez az ebéd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen nem bonyolították túl a főzést. Gyorsan, tartalmas és finom étel került az asztalra. Ügyesek voltak az anyukáink, nagyanyáink:-)

      Törlés