.

2014. április 18., péntek

Mustárszószos, sonkás tojás

 
Krumplipürével, savanyúsággal fogyasztottuk. Egyszerűen elkészíthető, ízletes étel.

Hozzávalók: 4 tojás, 1 kis fej hagyma, 5 dkg sonka, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál házi ételízesítő, 2 evőkanál olaj, só, bors; a díszítéshez: zöldhagyma szár

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. Az olajon a sonkát megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk. A liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd belevegyítjük a mustárt. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a tejet. Néhány percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat a mártással tálaljuk, apróra vágott zöldhagyma szárral díszítjük.

6 megjegyzés: