.

2014. április 9., szerda

Tojáslikőrös epertorta

 
Nálunk nyerő a tojáslikőrös sütemény, torta. Egyszerű mascarpones krémet készítettem, tejszínnel  lazítva és eperrel felturbózva. Finom volt:)


Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1,5 dl tojáslikőr, 1 tojás, 1 dl tejföl, 1 sütőpor; a krémhez: 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone), 2,5 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 50 dkg eper; a tetejére: 2,5 dl tejszín, 3 szem eper, citromfű, 1-2 evőkanál tojáslikőr

Elkészítése: 
 Előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet, a cukrot kimérjük. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. A cukrot a tojással habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojáslikőrt. 
 A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a likőrös masszába keverjük. 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, a tésztát beleöntjük és 30 perc alatt megsütjük. Előkészítjük a krém hozzávalóit. Krémsajtot, tejszínt, vaníliás cukrot, epret. A tejszínt habbá verjük a vanília cukorral, majd simára kavarjuk a mascarponeval. Az epret megmossuk, felkockázzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk. Az epret a krémbe vegyítjük, az alsó lapra simítjuk, majd befödjük a másik tésztalappal. A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, a tortára kenjük, a szélére rózsákat nyomunk. Eperrel, citromfűvel díszítjük, tojáslikőrt csurgatunk rá.

12 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szép lett, finom is lehet tojáslikőrrel és eperrel, el tudom képzelni a húsvéti asztalon:)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet! Mennyire lehet érezni a tésztában a tojáslikőrt? Nekem az a gondom ezekkel a sütikkel, hogy nem eléggé érzem. Ha a krémbe teszek annyit, hogy finom legyen, azt meg meglágyítja.
    Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyengén érződik benne, ezért tettem a tetejére is és tálalásnál is egy kanálnyit öntöttem rá, hogy legyen intenzívebb.
      Köszönöm!

      Törlés
  3. Óh, az a lecsurgó likőr a tetején... :-P Kérek egy nagy szeletet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett és tuti biztos, hogy nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj,nagyon szeretem az ilyen kis tortákat :))

    VálaszTörlés