.

2014. április 3., csütörtök

Tormás sonkaleves


Egy nagyon finom, laktató leves, amit nem csak húsvétra ajánlott elkészíteni. Egy darab sonkával vagy csülökkel, friss tormával az igazi. A végleges ízét a friss torma adja meg. Van aki ecetes tormával készíti, vagy savanyú káposztát is tesz hozzá. Úgy is biztosan finom lehet, lehet kísérletezni vele.

Hozzávalók: 35 dkg füstölt sonka, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 1-1 szelet zeller és karalábé, 0,5 kg krumpli, 1 dl tejföl, 1 evőkanál natúr reszelt torma, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, 2 evőkanál olaj, só

Elkészítése: A sonkát a megtisztított hagymával és a babérlevéllel főni tesszük. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk.Olajon a répát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és karalábét megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Felöntjük a sonka leszűrt levével és puhára főzzük. A sonkát kockára vágjuk, a levesbe tesszük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, a reszelt tormával, 1-2 merőkanál levessel elvegyítjük, majd beleöntve a levesbe néhányat hagyjuk lobbanni. Sóval ízesítjük.

3 megjegyzés:

  1. Egy igazi húsvéti / ünnepi jellegű leveske :) hálásan köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem ezt a levest.Finom, lakató. A végső ízt a torma adja meg. Ki ne hagyd, kóstoljátok meg:) Örülök, hogy tetszik!

      Törlés