.

2012. május 1., kedd

Tepertős pogácsa

Egy hónappal ezelőtt készült pogácsa, most került sorra blogolásra. Van mikor csak fényképet készítek a késztermékről, aztán túl összegyűlnek és megkerülik egymást:) de szerintem más is van így vele:)

50 dkg liszt
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás
25 dkg töpörtyű
12 dkg sertészsír olvasztva
1 ek só
1 mk fekete bors
1 tojássárgája

Egy kevés lisztet langyos tejben elkeverünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd simára keverjük. A kovászt langyos helyen megkelesztjük. A liszthez a tojást, a kovászt, a darált töpörtyüt, a zsírt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. A tésztát 10 perc pihentetés után kinyújtjuk, majd 3-szor 10 perces időközökben összehajtjuk. Végül kinyújtjuk, tetejét éles késsel bevágjuk, kerek formával kiszaggatjuk. A tetejüket tojássárgával lekenjük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Én is tettem fel a blogra rég fotózott ételt, aminek most keveredett elő a fotója. Nagyon régen sütöttem tepertőst!!!

    VálaszTörlés
  2. Tudtam én, hogy nem vagyok egyedül:)

    VálaszTörlés