2012. május 22., kedd

Hagymás karaj Zsanuáriától

Régi receptre bukkantam Zsanuáriánál. Veni, vidi, vici...jött, látott, győzött. Finom lett, bekerült a szakacskönyvbe!

1 kg csont nélküli karaj
3 fej vöröshagyma

bors
mustár
zsemlemorzsa
3 tojás
olaj

A húst kiklopfoltam, alaposan sóztam, borsoztam és mustárral bekentem, egy éjszakát a hűtőben lefóliázva állni hagytam. Másnap minden szeletet először zsemlemorzsába, majd felvert tojásba forgattam és kevés forró olajon mindkét oldalát átsütöttem, csak, hogy színt kapjanak. Magas peremű lábosban egymás mellé fektettem a szeleteket, megszórtam hagymakarikákkal, fűszereztem, majd újra a szeletek jöttek, míg el nem fogyott. 1 dl
olajat és 1 dl vizet töltöttem rá és kis lángon 1 órán át rotyogtattam. Ezalatt sűrű, ízletes, zamatos szaft képződött, a hús meg finom omlós lett. Krumplipürével és savanyúsággal tálaltam.



9 megjegyzés:

  1. Ezt én is készítettem már, nagyon finom az a szaft!!

    VálaszTörlés
  2. Hú, de éhes lettem a képet látva! Nagyon étvágygerjesztő! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Tele hassal jó nézelődni hankka:)

    VálaszTörlés
  4. Húsvétkor én is kipróbálom

    VálaszTörlés