.

2012. május 22., kedd

Hagymás karaj Zsanuáriától

Régi receptre bukkantam Zsanuáriánál. Veni, vidi, vici...jött, látott, győzött. Finom lett, bekerült a szakacskönyvbe!

1 kg csont nélküli karaj
3 fej vöröshagyma

bors
mustár
zsemlemorzsa
3 tojás
olaj

A húst kiklopfoltam, alaposan sóztam, borsoztam és mustárral bekentem, egy éjszakát a hűtőben lefóliázva állni hagytam. Másnap minden szeletet először zsemlemorzsába, majd felvert tojásba forgattam és kevés forró olajon mindkét oldalát átsütöttem, csak, hogy színt kapjanak. Magas peremű lábosban egymás mellé fektettem a szeleteket, megszórtam hagymakarikákkal, fűszereztem, majd újra a szeletek jöttek, míg el nem fogyott. 1 dl
olajat és 1 dl vizet töltöttem rá és kis lángon 1 órán át rotyogtattam. Ezalatt sűrű, ízletes, zamatos szaft képződött, a hús meg finom omlós lett. Krumplipürével és savanyúsággal tálaltam.



9 megjegyzés: