A házi túró egy kicsit megviccelt, mivel sokkal krémesebb, lágyabb volt, mint egy üzleti. Mikor a krémet kikavartam, elég hígnak tünt , aztán mikor a felvert tojásfehér is hozzákerült már biztosan látszott, hogy hígabb a kelleténél. Most mitcsináljak? Semmit. Töltöttem a batyukat így, egy kicsit nehezebben. Sülés közben összenőttek, de miután kihűlt szépen szétlehetett szedni. Mivel maradt meg krémem, egy adag rakott palacsintát készítettem vele. Holnap majd ezt is megmutatom:)
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
1/2 mk sikér( ki is hagyható)
1 tojás sárgája
1 dl langyos tej
10 dkg cukor
6 dkg margarin
1 ek olaj
2 dkg friss élesztő
1 citrom reszelt héja
1 csom. vaníliacukor
1 mk só
Hozzávalók a krémhez:
1/2 kg túró
15 dkg cukor
1 csom. vaníliacukor
5 tojás sárgája
5 tojás felvert habja
1 marék mazsola
citromhéj
+ 1 tojássárga pici tejjel a süti lekenéséhez és
1 dl cukros meleg tej
A tésztához az élesztőt megfuttattam a langyos tejben, majd az egyéb hozzávalókhoz adva puha tésztát dagasztottam belőle. 1 órát kelesztettem, kinyújtottam a tésztát, kockákra vágtam. A krémhez a túrót kikavartam a cukrokkal, citromhéjjal, a tojássárgákkal, végül hozzáadtam a felvert habot is. Minden kocka közepére krémet tettem, majd a négy sarkát osszefogva zsírozott tepsibe tettem egymás mellé őket. Tetejüket lekentem tojássárgával elvegyített tejjel és még 15 percet kelesztettem. Közepesen meleg sütőben 20 perc után meglocsoltam a meleg, cukros tejjel és még 5 percre visszadugtam a sütőbe. Puha, foszlós finomság született belőle.
Nem is kellett volna leírnod, hogy kis probléma volt a túróval, mert ez így gyönyörű, ahogy van. Engem egyből az vonzott ide, hogy elolvassam a receptet, mert valami csudi jó lehet a tésztája is. Csodász foszlós. Gratulálok.
VálaszTörlésKoszi Viki! :)
VálaszTörlésMúlt héten én is sütöttem, újra megkívántatott!!! :)
VálaszTörlésHamar fogyó nálunk is. Egy kis szünet után jöhet újra:)
VálaszTörlésHázi túróval??? Hmmm... nagyon fincsi lehetett! :P
VálaszTörlés