Amikor az első Pavlovát sütöttem, jó volt, de hibás. Megégett az alja. Hagyományos sütőm van, ezért rendeltem egy lerbe való hőmérőt, az ilyen kényesebb dolgok sütéséhez, és tökéletesen bevált! A Pavlovám tökéletesre sikeredett! Annyira, hogy délutántól estig, a nagy tortából morzsa sem maradt.
Most: 9 tojásfehérjéhez tettem
36 dkg porcukrot
1 csipet sót
1.5 ek ecetet (10%-os)
1.5 ek étkezési keményítőt
A fehérjéket elkezdtem fölverni a sóval és kanalaként adtam hozzá a porcukrot, amíg kemény hab nem lett belőle. Az utolsó kanál cukorral összevegyítettem a keményítőt és azt is belekavartam a habba, majd az ecetet is. Annyira kemény fényes hab lett belőle, hogy ha késsel belevágtam, meglátszott a nyoma. A sütőt előmelegítettem 150 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, a habot beletettem úgy, hogy a közepe alacsonyabban legyen, a széle körben pedig magasabban. Betettem a sütőbe és lennebb vettem a lángot, figyelve a hőmérőt. 140 fokon hagytam 1 órát sülni, majd lezártam a lert. Lesz, ami lesz alapon, otthagytam a sütit a csukott sütőben és lefeküdtem. Ott hűlt ki. Reggel izgatottan vettem ki, ellenőriztem nem-e esett össze, vagy égett meg? De nem! Tökéletes lett! Kívül ropogós habcsók, belül puha, krémes.
3 dl natúr tejszínhez tettem
2 ek vaníliás porcukrot, habbá vertem és a tortára kentem. Eperrel díszítettem. Megjegyeznem még, hogy ezután már csak natúr tejszínt fogok használni, össze sem lehet a friss ízét hasonlítani más típusú tejszínekkel.
Biztos nem bírtam volna ki egész éjjel, hogy ne kóstoljam meg. Karakter vagy :-)
VálaszTörlésNem nyithattam ki a sütőt, ott kellett kihűlnie:)
TörlésOlyan jól néznek ki ezek a pavlovák..valahogy mégsem tudok megbarátkozni a habcsók miatt:)
VálaszTörlésPedig olyan finom Edó:)
TörlésNagyon jól néz ki, nekem is nagy kedvencem a Pavlova. Az epret fel szoktam szeletelni, könnyebb fogyasztani, és kivit is teszek mindig rá :),. Én így készítem:
VálaszTörléshttp://relaxotour.blogspot.com/2011/04/pavlova-orias-habcsok.html
Ezentúl én is fölszeletelem. Igazad van, könnyebb úgy fogyasztani. Na de mindig tanulunk:) köszi:)
TörlésValahogy még az én pályafutásomból is kimaradt, pedig annyira guszta! Lehet, hogy ihletet adtál az elkészítéséhez! :)
VálaszTörlésPróbáld ki hankka, megéri! Finom!
TörlésWooow, az a felső fotó nagyon klassz - kedvet is kaptam a Pavlova sütéshez! (még soha nem sütöttem Pavlovát, itt az ideje - remélem sikerül:))
VálaszTörlésAkkor itt az ideje Gabriella:) sikerülni fog!
VálaszTörlés