Néhány hete találkoztam Edi konyháján ezzel a guszta csigával. Főleg a fűszerezése fogott meg, ígyhát kipróbáltam. Finom, illatos, foszlós és gyorsan-elfogyós lett.
A tésztájához:
2.5 dkg élesztő
7 dkg olvasztott vaj
2.5 dl langyos tej
10 dkg cukor
40 dkg finomliszt
1 kk kardamon
1 csipet só
A tejben az élesztőt megfuttatjuk és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd két téglalappá nyújtuk. Amíg a téglalapok pihennek, elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 kk fahéj
Kenéshez és szóráshoz:
1 db tojás
1 ek barnacukor
A hozzávalókat krémesre kavarjuk és megkenjük vele a lapokat. Feltekerjük, 1,5 cm széles csigákra vágjuk. Tepsibe rakjuk, tojással lekenjük és megszórjuk a barnacukorral. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Jaj, de guszta! Finom lehet a fahéjas töltelékkel, karamellizálódott barnacukorral, nyami! :)
VálaszTörlésIgaz milyen klassz tészta? Gyönyörű lett, nagyon ötletes így megsütni!
VálaszTörlésHű, nagyon guszta:)
VálaszTörlésIgen, nagyon finom volt és illatos:)
VálaszTörlésKöszönjük a receptet Edi!
Köszi mági!