Nincs nagy rajongótábora családunkban a gombának, de párommal szeretjük. Az egyik Goodfood-os lapban bukkantunk a kovetkező kicsit rendhagyóbb ízesítésű gombalevesre.
40 dkg gomba
2 ek liszt
1 szál rozmaring (vagy 1 kk szárított)
olaj
2 dl tejszín (vagy zsíros tej)
4 db tojas
kevés ecet
babérlevél
Felhevített olajba beletettem a lisztet, kicsit megfuttattam, rádobtam az apróra vágott rozmaringot, rá a szeletekre vágott gombát, átforgattam, felöntöttem a tejszínnel, majd vízzel. Sóztam és hagytam főni. Külön edényben vizet forraltam, beletettem a babérlevelet és az ecetet. Amikor a víz forrt, beleütöttem egyenként a tojásokat. Fakanállal a fehérjét szépen lehet igazítani úgy, hogy a tojások formásak legyenek. 3 percet főztem, majd szűrőkanállal a kész levesbe tettem.
Jó hangzású neve van, és még finom is lehet! :)
VálaszTörlésViki vőlegény levesnek ismeri:) az is jó név .Finomnak finom:)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, de miért herceg leves? Vagy vőlegény leves? Esetleg azért, mert a hímek a tojástól hercegnek, netalán férfiasabbnak érzik magukat?!...:)
VálaszTörlésLehet, hogy igazad van:)többször kell főzzem:)
TörlésKlassz a neve. :) Fincsi lehet... :P
VálaszTörlésMa elkészítettem a levest és nagyon finom,imádjuk.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet:))