.

2012. május 29., kedd

Herceg leves

Nincs nagy rajongótábora családunkban a gombának, de párommal szeretjük. Az egyik Goodfood-os lapban bukkantunk a kovetkező kicsit rendhagyóbb ízesítésű gombalevesre.

40 dkg gomba
2 ek liszt
1 szál rozmaring (vagy 1 kk szárított)
olaj
2 dl tejszín (vagy zsíros tej)
4 db tojas
kevés ecet
babérlevél

Felhevített olajba beletettem a lisztet, kicsit megfuttattam, rádobtam az apróra vágott rozmaringot, rá a szeletekre vágott gombát, átforgattam, felöntöttem a tejszínnel, majd vízzel. Sóztam és hagytam főni. Külön edényben vizet forraltam, beletettem a babérlevelet és az ecetet. Amikor a víz forrt, beleütöttem egyenként a tojásokat. Fakanállal a fehérjét szépen lehet igazítani úgy, hogy a tojások formásak legyenek. 3 percet főztem, majd szűrőkanállal a kész levesbe tettem.

6 megjegyzés:

  1. Jó hangzású neve van, és még finom is lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Viki vőlegény levesnek ismeri:) az is jó név .Finomnak finom:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki, de miért herceg leves? Vagy vőlegény leves? Esetleg azért, mert a hímek a tojástól hercegnek, netalán férfiasabbnak érzik magukat?!...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy igazad van:)többször kell főzzem:)

      Törlés
  4. Klassz a neve. :) Fincsi lehet... :P

    VálaszTörlés
  5. Ma elkészítettem a levest és nagyon finom,imádjuk.
    Köszönöm a receptet:))

    VálaszTörlés