Hagyományos hígpalacsintát akartam sütni, aztán gondoltam milyen lenne kelt tésztából, egy kicsit másként, mint a hígpalacsinta. Az eredmény ez lett. Pufós, puha lepénykék.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
1 ek vaj
5 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
3 ek olaj
Töltelékhez:
szilvalekvár
darabosra vágott dió
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe kevés cukorral felfuttattam, a liszthez adtam a hozzávalókat és az élesztős tejjel jól kikavartam. 20 percet hagytam pihenni, majd felforrósított serpenyőbe pici olajat töltöttem, egy kis merőkanál tésztát töltöttem bele, (de nem folyattam szét, mint a hígpalacsintát) és mindkét oldalát megsütöttem. Szilvalekvárral megkentem, vágott dióval megszórtam.
Tarkedliként ismerem ezt az ételt és imádjuk! Gyakran készítem én is, pici reszelt citromhéjat csempészve még a tésztájába...:)
VálaszTörlésRákerestem a tarkedlire, hasonló recepteket találtam. Nekem ez az első sütésem volt, de nem az utolsó. Következőbe teszek bele citromhéjat is:) köszi az ötletet.
VálaszTörlésAnyósom gyakran süt ilyet, éppen ezért én ritkán. Mi kőttes palacsintának hívjuk:-)
VálaszTörlés