.

2012. május 25., péntek

Túrófánk

Több napja rakosgattam a maradék tehéntúrót a hűtőben, nem igazán volt ötletem, hogy mit készítsek belőle. Ekkor akadtam rá erre a jó kis receptre, megsárgult papíron, nagyi finomságai között.

25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg szitán áttört tehentúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
10 dkg cukor
olaj a sütéshez

A lisztet a vajjal gyúródeszkán eldörzsöljük. Hozzáadjuk a túrót, a tojássárgákat, sót, sütőport és a cukrot. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró olajban világosbarnára sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Mond könnyű a tésztája, nem szívja meg magát? Bár ha Nagymami recept, akkor buta a kérdés...

    VálaszTörlés
  2. Tömöttebb a tésztája, de szerintem a vajtól, mégis puha, omlós sülés után a belseje. Kívül pedig ropogós. Amire vigyázni kell, az a vastagsága, mert ha túl vastag nem tud átsülni a közepe.

    VálaszTörlés