Vasárnapra vásároltam nagyobb adag pulykamellet. A család férfitagjainak jöhet hús hússal, így nem volt probléma, ha hétvége után újra pulyka van menün.
15 dkg rizs
50 dkg pulykamell
15 dkg csiperkegomba
5 szál újhagyma
1 ek vaj
2 dl zöldségleves
2 dl tejszín
só
fehér bors
petrezselyemzöld
A rizset jó erősen átmostam és odatettem sós vízben főni. A kockára vágott pulykamellet forró vajon megpirítottam, hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, a felszeletelt gombát, fűszereztem és rövid ideig együtt pirítottam. Felöntöttem a levessel és addig főztem amíg majdnem teljesen elfőtt a leve. Ekkor hozzáadtam a tejszínt, beleöntöttem a rizset és az apróra vágott petrezselymet. Óvatosan összeforgattam. Savanyú uborkával fogyasztottuk.
Az a falat gomba a képen, hm. látszik, hogy nincs agyon főzve.
VálaszTörlésFinom, a gomba jó kiegészítése lett a pulykahúsnak!
VálaszTörlésNem kell sok a gombának, amúgy az egész hamar elkészűlt.
VálaszTörlésTényleg finom lett Vicuska :)
VálaszTörlés