.

2012. május 2., szerda

Gombás-pulykás rizottó

Vasárnapra vásároltam nagyobb adag pulykamellet.  A család férfitagjainak jöhet hús hússal, így nem volt probléma, ha hétvége után újra pulyka van menün.

15 dkg rizs
50 dkg pulykamell
15 dkg csiperkegomba
5 szál újhagyma
1 ek vaj
2 dl zöldségleves
2 dl tejszín

fehér bors
petrezselyemzöld

A rizset jó erősen átmostam és odatettem sós vízben főni. A kockára vágott pulykamellet forró vajon megpirítottam, hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, a felszeletelt gombát, fűszereztem és rövid ideig együtt pirítottam. Felöntöttem a levessel és addig főztem amíg majdnem teljesen elfőtt a leve. Ekkor hozzáadtam a tejszínt, beleöntöttem a rizset és az apróra vágott petrezselymet. Óvatosan összeforgattam. Savanyú uborkával fogyasztottuk.

4 megjegyzés:

  1. Az a falat gomba a képen, hm. látszik, hogy nincs agyon főzve.

    VálaszTörlés
  2. Finom, a gomba jó kiegészítése lett a pulykahúsnak!

    VálaszTörlés
  3. Nem kell sok a gombának, amúgy az egész hamar elkészűlt.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg finom lett Vicuska :)

    VálaszTörlés