A tejesbácsink átverte magát, mivel a hétvégi adag (10 liter) tejünkből repetát adott, ugyanis az első adagnál főzés közben kiderült, hogy "másnapos". Így, a felfőzött 4 liter tej rögtön túróvá alakult. Ebből született a következő finomság, ami pillanatok alatt elfogyott.
A tésztához:
3 tojás
2 ek olaj
10 dkg cukor
8 dkg liszt
2 ek kakaó
1 csapott ek szódabikarbóna
3 dkg keményítő
A krémhez:
3 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
50 dkg túró
1 kis tasak zselatin
A mázhoz:
10 dkg csoki
kevés olaj
A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel összeszitáljuk, majd beleforgatjuk a tojásba. Negyed óra alatt, 180 fokon, megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt lapot kettévágjuk és középen megtöltjük a krémmel.
A krémhez a túrót, a cukor felét, a citromot, a tejfölt habosra keverjük mixerrel, gyors fokozaton, és hozzáadjuk a feloldott zselatint. Külön felverjük a tejszínhabot a maradék cukorral és óvatosan a túrókrémhez keverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet és hidegre tesszük. A csokit megolvasztjuk, két kanal olajjal kikavarjuk, a süti tetejére öntjük majd visszatesszük egy-két órára a hűtőbe.
Szeretem amikor valami másképpen sikerül, mert abból mindig valami jó sül ki:)
VálaszTörlésSzép estét!
Sokszor az a legjobb, ami nincs tervezve:)
VálaszTörlésNektek is szép estét mági!
Nagyon jól néz ki, főleg a krém a közepén! :)
VálaszTörlésKöszi hankka! Fogyott az mindenestől :D
VálaszTörlésÖröm ránézni annyi ennivaló!! Krémes, csokis, lágy, finom sütemény! A gyengém.. :)
VálaszTörlés