Ez a natúr házi sajt nagyon bevált, így próbálkoztam egy kis fűszerezéssel. 2-2 liter tejből készítettem sajtot.
A tejet kézmelegre melegítettem, 1 ek sót tettem bele, beoltottam. Amikor összeállt, egy szűrőbe konyharuhát tettem és merőkanállal adagoltam bele a masszát, miközben köménymagot szórtam közé. A másik adag oltott tej közé 2 nagy cikk zúzott fokhagymát és petrezselyemzöldet szórtam. Az anyagokat összecsomagoltam és egy fél napot hagytam csöpögni, majd megnyomtattam és estétől másnap délig préseltem. Mindkét sajt nagyon
ízletes, szépen szeletelhető lett.
Isteni ! Már a Facebookon ódákat zengtem a sajtotokról. Fantasztikus a színe, az állaga, gyönyörű lukacsos. Egyszóval Isteni !!!!!
VálaszTörlésEgyre jobb lesz Viki! A színe a jó zsíros tejnek köszönhető, még én is megbámultam amikor kivettem a súly alól, hogy mennyire sárga. Na meg ilyen lukacsosra egyik sem sikerült eddig:) egy nagy ölelés neked Viki!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, el tudom képzelni, mennyire finom:-) Tejoltót hol lehet venni?
VálaszTörlésTejoltót mezőgazdasági vegyszereket forgalmazó boltban lehet vásárolni. Itt Romániában Cheag Fromase a neve. Én por formájában találtam, de kapható tablettában is.
VálaszTörlésMegéri kipróbálni Gabojsza!:)
Nagyon guszta! Mindkét ízesítés finom lehet, nagyon szépek a képeken! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik hankka!
VálaszTörlésÉn úgy örülök a Ti sikereiteknek, mint ha én értem volna el. Annyira jó látni a lelkesedésetek, és annak eredményét. Nagyon szuper páros vagytok. Jó lehet Nálatok Családtagnak lenni. :))
VálaszTörlésKöszönjük Viki:)
VálaszTörlés