2012. május 16., szerda
Reszelt ordás
Mindig lesem tavasszal a piaci árusokat mikor hozzák már az ordát? Aztán mikor végre találok, nem győzök betelni vele. Készül belőle mindenféle finom süti, palacsinta. Érdekes, hogy a gyerekek nem szeretik csak úgy magában, viszont sütibe majszolják rendesen:)
Erdélyi Konyha 2010 júliusi számában jelent meg egy finom ordás süti, a család egyik kedvence lett.
A tésztához:
40 dkg liszt
1 tojássárga
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 dkg kakaó
2 ek tej
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
70 dkg orda
3 tojássárga
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
3 csom. vaníliás cukor
maréknyi rumban áztatott mazsola( ez most nálam elmaradt)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk és zacsiban néhány órára hütőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: az ordát a tojássárgákkal és a kétféle cukorral krémesre kavarjuk( ha akarunk mazsolát tenni, azt is belekavarjuk) végül hozzákavarjuk a tojások felvert habját.
Az egyik cipót kivesszük a hütőből, egy kivajazott-lisztezett tepsibe reszeljük, erre ráhalmozzuk a tölteléket, majd ráreszeljük a maradék tésztát is. Előmelegített sütőben közepes tüzön készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta kis süti! Ordát még soha nem ettem, pedig biztosan nagyon finom! :)
VálaszTörlésMagyarul orda,olaszul ricotta, talán igy tudod miaz orda....
TörlésJó lenne egyszer kipróbálnod hankka, nagyon finom!
VálaszTörlésHa a Fiam látná! Kedvence a reszelt túrós. Gyerekkoromban ettem ordát, nem szerettem. De lehet, sütiben én is megbékélnék vele! Szívesen elugranék egy kóstolóra, amúgy is hajt már a honvágy. Bár augusztusig várnom kell...
VálaszTörlés