.

2012. május 16., szerda

Reszelt ordás


Mindig lesem tavasszal a piaci árusokat mikor hozzák már az ordát? Aztán mikor végre találok, nem győzök betelni vele. Készül belőle mindenféle finom süti, palacsinta. Érdekes, hogy a gyerekek nem szeretik csak úgy magában, viszont sütibe majszolják rendesen:)
Erdélyi Konyha 2010 júliusi számában jelent meg egy finom ordás süti, a család egyik kedvence lett.

A tésztához:

40 dkg liszt
1 tojássárga
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 dkg kakaó
2 ek tej
késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

70 dkg orda
3 tojássárga
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
3 csom. vaníliás cukor
maréknyi rumban áztatott mazsola( ez most nálam elmaradt)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk és zacsiban néhány órára hütőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: az ordát a tojássárgákkal és a kétféle cukorral krémesre kavarjuk( ha akarunk mazsolát tenni, azt is belekavarjuk) végül hozzákavarjuk a tojások felvert habját.
Az egyik cipót kivesszük a hütőből, egy kivajazott-lisztezett tepsibe reszeljük, erre ráhalmozzuk a tölteléket, majd ráreszeljük a maradék tésztát is. Előmelegített sütőben közepes tüzön készre sütjük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis süti! Ordát még soha nem ettem, pedig biztosan nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarul orda,olaszul ricotta, talán igy tudod miaz orda....

      Törlés
  2. Jó lenne egyszer kipróbálnod hankka, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Ha a Fiam látná! Kedvence a reszelt túrós. Gyerekkoromban ettem ordát, nem szerettem. De lehet, sütiben én is megbékélnék vele! Szívesen elugranék egy kóstolóra, amúgy is hajt már a honvágy. Bár augusztusig várnom kell...

    VálaszTörlés