2012. május 4., péntek

Diós-kakaós kalácstorta



Húsvétra készűlt ez a fincsi kalácstorta. Alexa-Christi blogján találtam rá és nem lehetett nem kipróbálni. Mindenkinek ízlett, hamar eltüntettük:)

26 cm-es tortaformához:

50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
4 dl langyos tej
8 dkg nem meleg olvasztott vaj
2 tojássárga
csipet só

Töltelékhez:

10 dkg vágott dióbél
3 ek kakaópor
4 dkg barnacukor
6 dkg olvasztott vaj

Meglocsolni:

1 dl langyos, vaníliás, cukros tej

Kevés langyos tejben felfuttattam az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrtam. Hagytam 10 percet pihenni, majd jól átdagasztottam. Ezután duplájára kelesztettem langyos helyen (kb 1 ora), kinyújtottam, megkentem az olvasztott vajjal, megszórtam kakaóporral, barna cukorral és a dió 2/3-val. Feltekertem és 12 darabra vágtam. Kivajazott, lisztezett tortaformába tettem a csigákat, megszórtam a maradék dióval és letakarva még 30 percet kelesztettem. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütöttem, majd meglocsoltam a cukros tejjel és még 15 percet hagytam sülni.


8 megjegyzés:

  1. Hű ezt mi is megkóstoljuk.
    Nagyon szép a Tiéd!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Mági! Kóstoljátok meg, fincsi.

    VálaszTörlés
  3. Kakaós-diós, csak finom lehet! Nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom az ilyen jellegű kalácsokat (is). :)) Szép! :)

    VálaszTörlés
  5. Újra el kell készítenem:-) köszönöm:-)

    VálaszTörlés