.

2012. május 26., szombat

Fűszeres sajt házilag

Ez a natúr házi sajt nagyon bevált, így próbálkoztam egy kis fűszerezéssel. 2-2 liter tejből készítettem sajtot.
A tejet kézmelegre melegítettem, 1 ek sót tettem bele, beoltottam. Amikor összeállt, egy szűrőbe konyharuhát tettem és merőkanállal adagoltam bele a masszát, miközben köménymagot szórtam közé. A másik adag oltott tej közé 2 nagy cikk zúzott fokhagymát és petrezselyemzöldet szórtam. Az anyagokat összecsomagoltam és egy fél napot hagytam csöpögni, majd megnyomtattam és estétől másnap délig préseltem. Mindkét sajt nagyon
ízletes, szépen szeletelhető lett.

8 megjegyzés:

  1. Isteni ! Már a Facebookon ódákat zengtem a sajtotokról. Fantasztikus a színe, az állaga, gyönyörű lukacsos. Egyszóval Isteni !!!!!

    VálaszTörlés
  2. Egyre jobb lesz Viki! A színe a jó zsíros tejnek köszönhető, még én is megbámultam amikor kivettem a súly alól, hogy mennyire sárga. Na meg ilyen lukacsosra egyik sem sikerült eddig:) egy nagy ölelés neked Viki!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, el tudom képzelni, mennyire finom:-) Tejoltót hol lehet venni?

    VálaszTörlés
  4. Tejoltót mezőgazdasági vegyszereket forgalmazó boltban lehet vásárolni. Itt Romániában Cheag Fromase a neve. Én por formájában találtam, de kapható tablettában is.
    Megéri kipróbálni Gabojsza!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! Mindkét ízesítés finom lehet, nagyon szépek a képeken! :)

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszik hankka!

    VálaszTörlés
  7. Én úgy örülök a Ti sikereiteknek, mint ha én értem volna el. Annyira jó látni a lelkesedésetek, és annak eredményét. Nagyon szuper páros vagytok. Jó lehet Nálatok Családtagnak lenni. :))

    VálaszTörlés